Pogledajte šta se u tijelu dešava kada zaspite u čarapama

Pogledajte šta se u tijelu dešava kada zaspite u čarapama

Je li točno reći da ste jedan od onih pojedinaca koji ne mogu zamisliti ostanak u krevetnim čarapama ili biste rekli da ste jedan od ljudi koji bi ih trebali nositi? Iskreno rečeno, trenutno postoji logična potvrda da je dobra ideja odmarati se u čarapama.

Točnije, pregled koji je objavio International Weekly Journal of Science čak kaže da klimnete glavom s čarapama na nogama čak 15 minuta ranije, a topla stopala tijekom noći utječu na prirodu odmora.

Zagrijavanjem stopala vene se šire, što je znak velikom mozgu da je došlo vrijeme za odmor. Konkretno, kada se šire u stopalima i dlanovima, toplina se širi tijelom koje se zatim priprema za odmor.

– Hladna stopala izvlače energiju iz tijela i mogu ometati napredovanje imperativa qi (energije) i krvi (hrane) u tijelu. Stoga su nam potrebni i qi i krv da kruže. Na taj će način energija neometano strujati. Virus izaziva stagnaciju u tijelu, što može izazvati i muke – rekla je dr. Elizabeth Trattner, specijalistica za kineske i integrativne lijekove za Reader’s Digest.

U čemu još čarape pomažu tijekom odmora?

Sprječavaju noćno znojenje

Čarape na stopalima tijekom odmora pomažu u upravljanju unutarnjom razinom topline, dok stvarno tijelo usmjerava sustav hlađenja. Ova vrsta unutarnje kontrole razine topline može biti korisna u sprječavanju noćnog znojenja, što može potaknuti probleme s odmorom.

Pomaže kod Raynaudove infekcije

Raynaudova bolest neuobičajeno je stanje koje utječe na trombocite singularne jedinke i stvara niske temperature pri erupciji, što u ozbiljnim slučajevima može izazvati ozljede ili truljenje tkiva (prolaženje). Kako polaganje s čarapama kontrolira unutarnju razinu topline, može pomoći u sprječavanju ovog stanja.

Osvjetljava problem suhe kože

Pojedinci koji se bave problemom suhe kože, osobito u hladnim mjesecima kada su temperature niske, dodatno doživljavaju suha, slomljena stopala. Ovo stanje može izazvati nepodnošljive muke, a opet, zapravo ne izgleda stilski zadovoljavajuće. Nanošenje odgovarajuće kreme na stopala prije spavanja i nošenje čistih pamučnih čarapa pomaže u pokušaju da se ne probudite s bolnim i suhim stopalima.

cudni-obicaji-zasto-se-spavalo-u-carapama-i-hvatali-vrapci

Naida.B

Pozdrav, ja sma Naida i dolazim iz Sarajeva, novinarstvom se bavim vec 7 godina i moj glavni zadatak je da vas informisem o glavnim desavanjima iz svijeta i regije.