ZBOG OVOH PET NAMIRNICA SE SPUSTA HLOSTEROL I DOVODI ORGANIZAM U RAVNOTEZU

ZBOG OVOH PET NAMIRNICA SE SPUSTA HLOSTEROL I DOVODI ORGANIZAM U RAVNOTEZU

Pod pretpostavkom da se borite s povišenim kolesterolom, vjerojatno ste svjesni činjenice da je toliko bitno jesti čvrst režim prehrane kako biste razinu kolesterola zadržali unutar zvučnih graničnih točaka.

Ovaj cilj možete postići tako da zapamtite određene izvore hrane za svoj režim prehrane. U priloženim recima saznajte što trebate jesti kako biste snizili kolesterol.

Borovnice
Antocijanini, koji se nalaze u borovnicama, kupinama, crvenom grožđu, trešnjama i raznim bobičastim voćem, podižu stupanj dobrog HDL kolesterola dok smanjuju stupanj groznog LDL kolesterola. Oni to mogu učiniti jer smanjuju djelovanje vrste proteina koji u potpunosti mijenja HDL kolesterol u LDL, što nam očito nije potrebno. Također možete kombinirati borovnice i različite prirodne proizvode s mnogim poslasticama i slatkišima, stoga ih dosljedno cijenite.

Žitarice i čips

Unatoč brojnim izvrsnim fiksiranjem, žitarice dodatno sadrže beta glukane, filamente otapala koji unose LDL kolesterol i eliminiraju ga iz tijela te smanjuju stvaranje masnih tvari. Potičemo vas da doručkujete žitarice, asistirajte u mješavini s bobičastim voćem, za najekstremnije konstruktivne rezultate na razini kolesterola.

Jabuke
U jednom logičnom pregledu, četrdesetak radnika dobilo je zadatak jesti po dvije jabuke svaki dan u razdoblju od dva mjeseca, a sličan broj radnika trebao bi se odreći ovog ekološkog proizvoda u sličnom razdoblju. Pred kraj odabranog razdoblja, kreatori recenzije vidjeli su da su pojedinci koji su jeli jabuke imali ispod normalne razine od ljudi koji to nisu. Ovaj ishod su shvatili na način da jabuke sadrže tonu vlakana i agenasa za prevenciju raka, koji su stvarno odlični za zdravlje ljudskog kardiovaskularnog okvira.

Pecans
Kada ste zadnji put jeli orahe? Trebali bi redovito biti na vašem jelovniku jer sadrže nezasićene masti koje pomažu u smanjenju razine groznog kolesterola u krvi. Ono što je korisno kod njih je to što ih možete dodati u večere koje pripremate za doručak, ručak, večeru i zalogaje.

Quinoa
Quinoa sadrži tonu vlakana, posebno otapala, koja služe kao neka vrsta maramice koja zadržava “užasan” kolesterol i eliminira ga iz tijela. Kvinoja je također nevjerojatna kada želite hranjivu večeru koja ispunjava prije sportskih vježbi, na primjer, trčanje na velike udaljenosti i koncentriran energetski trening.

Naida.B

Pozdrav, ja sma Naida i dolazim iz Sarajeva, novinarstvom se bavim vec 7 godina i moj glavni zadatak je da vas informisem o glavnim desavanjima iz svijeta i regije.