Pogledajte šta je potrebno uraditi pola sata prije spavanja

Pogledajte šta je potrebno uraditi pola sata prije spavanja

Odmor je ključan za izvrsnu tjelesnu i emocionalnu dobrobit. To je jednako važno kao zdrava rutina prehrane ili vježba. Ipak, velik dio odraslih ne odmara se dovoljno, a mnogi se probude u središtu kasnih večernjih sati razmišljajući o svojim brigama.

Nadalje, jedan od problema, kažu stručnjaci, je taj da dio odraslih nema legitiman raspored spavanja. Stoga leže u krevetu dok im kontemplacije još uvijek idu “300 svaki sat”, što im ne dopušta da klimnu glavom.

Kako bi se to spriječilo, majstor odmora dr. Niall Stanley kaže da je ključno zahtijevati 30 minuta da se pripremite za odmor.

“Ne možete promatrati fantaziju, morate dopustiti fantaziji da vas prati. Morate staviti svoje tijelo i um u legitimno stanje s ciljem da vas fantazija može pronaći bez ikakvih problema. Tako ćete se opustiti svoje tijelo i mozak.”

Majstor Mark Cropley kaže da je “30 minuta prije spavanja do točke opuštanja i razmišljanja o odmoru”.

“Imajte na umu važnost pristojne svakodnevne prakse, bez obzira radi li se o odmoru ili nekom drugom dijelu života, jer ona može u potpunosti povećati vaše izglede da budete na vrhu.”

Dakle, što se morate opustiti prije spavanja? Ovih šest faza!

30 minuta prije spavanja

Iskoristite zadnjih pola sata prije spavanja da završite s obavezama koje ste započeli tijekom dana. Šaljite poruke, vodite računa o računima elektroničkim putem ili napravite dnevni red za sljedeći dan.

Istraživanja su pokazala da pojedinci kojima je potrebno pet minuta prije spavanja da sastave plan za dan za sljedeći dan su puno jednostavniji.

25 minuta prije spavanja

To je idealna prilika da isključite sve gadgete koji proizvode plavo svjetlo. Tu mislimo na radne stanice, iPade, tablete i mobitele.

Deduktivno je dokazano da plavo svjetlo sprječava dolazak melatonina, kemikalije koja tijelu daje znak da je došlo vrijeme za odmor.

Pod pretpostavkom da je teško isključiti mobitel s obrazloženjem da bi vas upozorenje trebalo probuditi, onda, u tom trenutku, u biti spustite ekran ili ga stavite u ormarić, kako plavo svjetlo ne bi bilo problem.

20 minuta prije spavanja

Tada je u tom trenutku najbolja idealna prilika da prebolite zube i uzmete kozmetiku. Važno je da se ne umivate nekoliko trenutaka prije spavanja jer će vas to probuditi.

15 minuta prije spavanja

Optimalno vrijeme za brzo tuširanje. Topla voda će vam pomoći da brže klimnete glavom jer se tijelo tada, u tom trenutku, pomalo ohladi.

Stručnjaci kažu da unutarnja razina topline pada za deset stupnjeva nedugo prije spavanja.

10 minuta prije spavanja

Idi u zahod. Možda vam zvuči jasno, ali više od 42% pojedinaca ne odmara se čvrsto s obzirom na činjenicu da ne udare sijeno prije udaranja u vreću, pa se probude tijekom večeri.

5 minuta prije spavanja

Utišajte se potpuno – tako da nema više razgovora sa svojim suučesnikom.

Da biste se bolje odmorili, shvatite da je krevet samo mjesto za odmor – u tom smislu, nikada nemojte nositi računalo u krevet da biste nešto više radili, ili da biste nešto brzo pojeli i tako dalje.

https://novi.ba/storage/2021/07/15/thumbs/60f027ee-0e40-455a-9f11-5d750a0a0a64-spavanje-zena-spavaca-soba-krevet-690x480.jpg

Naida.B

Pozdrav, ja sma Naida i dolazim iz Sarajeva, novinarstvom se bavim vec 7 godina i moj glavni zadatak je da vas informisem o glavnim desavanjima iz svijeta i regije.