POGLEDAJTE STA U KUCI MOZE IZAZVATI KARCINOM

POGLEDAJTE STA U KUCI MOZE IZAZVATI KARCINOM

Je li očekivani rizik od mirisnih svijeća dovoljan da više nikada ne sudjelujete u njihovoj zadivljujućoj aromi?

Slatka vanilija, čokolada, jabuka i cimet mirisi su mnogih dragih mirisnih svijeća ili dezodoransa, ali stvar se doista skriva iza tog primamljivog paravana?

Nove tvrdnje o reviziji: rizik za dobrobit!

Točnije, posljedice kasnog pregleda pokazale su da nas normalni predmeti, na primjer, mirisne svijeće i različiti mirisni dezodoransi, na primjer, gelovi, mogu jako razboljeti. Analitičari su zaključili da otvorenost prema ovim stavkama može potaknuti napredovanje raka, oštećenje pluća i astmu. Također, ne samo to, njihov dio tvari može promijeniti dizajn DNK.

Pod pretpostavkom da ste među ljudima koji vole sudjelovati u okruženju mirisnih svijeća, sigurno ćete biti zapanjeni načinom na koji mirisi poput onog koji sugerira tamjan u svijećama mogu uzrokovati promjene u DNK koje izazivaju rak. Sintetika iz takvih svijeća može ući u vaša pluća i izazvati iskrene reakcije, stoji u recenziji. Drveni mirisi su dodatno štetni, puno više od duhanskih predmeta, sastavlja Womansday.

Dezodoransi, opet, mogu biti povezani s astmom i kemijskim poremećajima. Neki dio ispitivanja pokazao je način na koji takvi revitalizatori mogu sadržavati povišene stupnjeve formaldehida koji mogu uzrokovati bolesti grla i nosa.

Nedavno izvješće International Journal of Public Health primijetilo je da su trudne žene koje su bile predstavljene dezodoransima rodile mlade koji su bili skloniji kontaminaciji pluća. U svakom slučaju, SC Johnson, koji proizvodi dezodoranse Glade, jamči da su njihovi artikli potpuno u redu za dobrobit. Možemo li u bilo kojem trenutku ovako nešto podcijeniti? Brojne afilijacije koje ispituju učinak određenih stavki na dobrobit prihvaćaju da ne bismo trebali.

Dio pregleda skreće pozornost na to da je najstrašnije da se mirisna svijeća ne smije paliti da bi bila destruktivna za dobrobit. Nestanak plamena koji jednostavno ostaje u vašoj kući opasno je samo po sebi, piše Daily Mail. Neki dio pregleda pokazao je način na koji svijeće mogu asimilirati opasne sintetičke spojeve u tijelo stvarnim kontaktom.

Je li vjerojatan rizik od mirisnih svijeća dovoljan da više nikada ne sudjelujete u njihovoj primamljivoj aromi? Pod pretpostavkom da se referentno istraživanje treba prihvatiti, srušili smo se u kut.

 

Naida.B

Pozdrav, ja sma Naida i dolazim iz Sarajeva, novinarstvom se bavim vec 7 godina i moj glavni zadatak je da vas informisem o glavnim desavanjima iz svijeta i regije.