KAKO SE RIJESITI URASLIH DLAKAPOMOCU JEDNOG TRIKA

Unatoč činjenici da su najčešće problem s ukusom, urasle dlake ponekad mogu predstavljati veći problem.

Ovo je način da spriječite da djeluje i što učiniti u slučaju da se kosa proaktivno razvila
Nema dame koja nije manje od jednom doživjela urasle dlake na nogama ili međunožju. Ovo je u biti moderan problem, ali se može pretvoriti u stvarniju kontaminaciju koja zahtijeva medicinski postupak. To se događa zbog pomaka u tijeku razvoja dlake, prije nego što napusti folikul.

To potiče njegovo okretanje i punjenje na drugu stranu, ispod vanjskog sloja kože. Točka može biti otežana, povećana, a oslobađanje je moguće. Najčešće se javljaju kod osoba koje imaju ekspandiranu čupavost i zamućenu kosu zbog redovitog ribanja, brijanja i depilacije voskom. Ove dvije tehnike za evakuaciju dlačica smetaju vanjskom sloju kože.

Savjeti za sprječavanje razvoja kose:

– Skidanje

Prije brijanja obavezno nanesite piling koji će ukloniti mrtve stanice kože ili ga jednostavno protrljajte frotirnom rukavicom.

– Pod pretpostavkom da koristite britvu, svakako nanesite nježnu pjenu za brijanje prije uklanjanja dlačica. Pobrinite se da britva bude oštra, s obzirom na činjenicu da će ona koja je prošla više pogoršati kožu, a vi ćete se sigurno posjeći.

– Brijanje u ispravnom smjeru

Umjesto da povlačite britvu odozgo.

Kako liječiti urasle dlake?

Kao prvo, nemojte kontaktirati uzbuđenu regiju, nemojte “pritiskati” i ne zgnječiti. Stavite toplo pakiranje i prenesite ga da djeluje. Trebalo bi otvoriti pore. Zatim, u tom trenutku, napravite nježno skidanje i nanesite planiranje salicilnim korozivnim sredstvom. Kosa bi se trebala dići do vrha. Zatim ga izvucite pincetom. Podmažite područje antimikrobnim tretmanom. U slučaju da nakon ovog tretmana zapravo ne možete riješiti problem, posavjetujte se s kozmetologom ili dermatologom. Općenito postoji šansa da kontaminacija poraste, pa je važno spriječiti je.

Naida.B

Pozdrav, ja sma Naida i dolazim iz Sarajeva, novinarstvom se bavim vec 7 godina i moj glavni zadatak je da vas informisem o glavnim desavanjima iz svijeta i regije.