SRECU I ZDRAVLJE DONOSE OVE BILJKE

SRECU I ZDRAVLJE  DONOSE OVE BILJKE

Smatra se da određene biljke daju radost i blagostanje domu, pa je razumno imati ih u kući

To će biti ove jake biljke!

Češnjak

Oduvijek je prihvaćeno da češnjak ima sposobnost da nas zaštiti od izvanrednih moći, ali i od željnih pojedinaca. Na ulazu u domove stavljali su se vijenci ili pletenice od češnjaka. energije.

Zest

Ova biljka slatkog mirisa korištena je za izradu vijenca za ulaz u kuću, a pretpostavljalo se da se pojedinci ne uđu u nju s užasnim ili podmuklim namjerama. Isto tako, stabljike okusa postavljene su u potporu kako bi se zaštitilo dojenče.

Bosiljak

Ova biljka slatkog mirisa i blagoslovljeni začin koristi se u obredima u pravoslavnim svetištima za posvećenje Svete vode, kao i tijekom vjenčanja i demonstracije uranjanja. Bosiljak također izgrađuje prostor, čisti ga od negativnih energija.

Nana

Prihvaćeno je da ova biljka privlači novac i donosi sreću.

Smilje

Osim što divno miriše i opojno, ova biljka je prihvaćena kao jaka posebna ogrlica. Mlade dame i gospođice sa sobom su prenosile grančice smilja kako bi zaštitile svoju dragu/supružnicu od različitih dama.

Raskovnik

Prihvaćeno je da je ova biljka posebna ogrlica koja daje napredak i radost. Stavlja se u kuću, kako bi je zaštitio od negativne energije, prenosili su je sa sobom u sukobu da ih čuvaju, a stjecanje radosti ljubav je prihvaćena. Skuplja se oko Jurjeva, od tada ima najbolju snagu.

robert