Dr Perišić otkrio prijeki lijek

Dr Perišić otkrio prijeki lijek

Mijenja pH debelog crijeva i detoksificira ga. Debelo crijevo je izvor otrova u infekciji jetre

Jedno od najpoznatijih društvenih rješenja za probleme s jetrom, bilo da se radi o uznemirenom stanju nakon žutice ili ciroze, je sirutka. O tome koja je vrsta ovog napitka super i općenito vrijedna, krava ili koza, kao i pomaže li uistinu, govorio je gastroenterolog dr. Vojislav Perišić u emisiji “Jutro” na TV Prva.

Prema riječima dr. Perišića, sirutka može pomoći kod brojnih problema, pa je otkrio ono što nije šarmantno za pacijenta koji pati od jedne od značajnih bolesti jetre – tona masti, prevelika količina vode i soli, ali opet – šećera nije problem.

“Surutka nudi snažnu mjeru bjelančevina, posebno onih s aminokiselinama koje se odmah integriraju u mišiće. To doista znači da nema tijeka obrade, zadržavanja, protoka… To ide izravno u mišiće i jetru. Postoji nema masnoće, a pod pretpostavkom da je još uvijek kozja sirutka, to je super”, napominje dr. Voja.

Gastroenterolog je dodatno smislio postoji li opravdanje za strah koji ima većina čuvara, te s obzirom na nešto veću mjeru mliječnog šećera u ovom napitku nego u mlijeku.

Potiče se da se dnevno uzima od pola do litre i pol s 300 grama cheddara. To je ogromna svota zbog laktoze koja uzrokuje proljev. Mijenja pH debelog crijeva i detoksificira ga. Debelo crijevo je izvor otrova u bolesti jetre. “fermentirajte” probavne organe laktozom, tada će pH biti niži, mikrobi neće bujati i gomila endotoksina u debelom crijevu će biti bolja”, kaže dr. Voja, napominjući da je sirutka izuzetno korisna i da je laktoza ne treba se bojati zbog svoje situacije. Manje uzastopne stolice, koje uzrokuje ovaj osjetljivi šećer, nisu problem.

Pacijenti koji imaju trajnu bolest jetre imaju nemoćne mišiće, a aminokiseline sirutke u mješavini s proteinima brzo ulaze i integriraju se u mišiće te u skladu s tim pomažu.

Koza ili krava – što je bolje?

Mnogi se povlače na posljednje jer ima ljepši okus, a dr. Perišić ističe da postoji način da se koza “dođe na sljedeću razinu”.

“Kravlja sirutka ima vrhunski beskrajan okus, ali je bolja kozja sirutka. U svakom slučaju, možemo se pozabaviti posljednjom opcijom. Na jednu litru sirutke ćemo dodati malo limunovog soka i 3-4 žlice meda.”

Štoviše, iz kojeg razloga je koza bolja?

Lipidi iz kozjeg mlijeka koriste se jednostavno. To su kratkolančane nezasićene masti koje se koriste gotovo bez srednjih ljudi i pacijent se osjeća poboljšanim. Kad god je jetra oslabljena, ni um ni mišići nisu sjajni. osobe koje piju ovo piće brzo se opijaju, no sljedećeg dana osjećaju se više nade, bolje se osjećaju…”

Naida.B

Pozdrav, ja sma Naida i dolazim iz Sarajeva, novinarstvom se bavim vec 7 godina i moj glavni zadatak je da vas informisem o glavnim desavanjima iz svijeta i regije.