Evo koji su to znakovi koji ukazuju da se debljamo od štitne žlijezde

Evo koji su to znakovi koji ukazuju da se debljamo od štitne žlijezde

U slučaju da ste stekli par dodatnih kilograma, to bi vrlo dobro moglo biti zbog nesretnih prehrambenih obrazaca i neadekvatnog aktivnog rada, no isto tako to može biti posljedica otežanog rada štitnjače, što se stručno naziva hipotireoza.

U ovom stanju, organ štitnjače ne stvara dovoljno hemikalija koje su potrebne tijelu za odgovarajući rad, što dovodi do metaboličkih problema.

To bi mogli biti znakovi da imate hipotireozu:

1. Stalno ste istrošeni

Teško se probuditi, bez obzira jeste li se odmorili dovoljno? Pospanost, stalna slabost i odsustvo energije povezani su s brojnim stanjima, ali su s druge strane naglašeno povezani s hipotireozom. U ovoj situaciji, previše minimalna hemikalija štitnjače u krvožilnom sustavu podrazumijeva da telefoni nemaju dovoljno znakova za buđenje, pa se osjećate iscrpljeno.

Možda imate i osjećaj da nemate solidarnosti za vježbanje, no istini za volju, širenjem aktivnog rada možete smanjiti osjećaj umora i podići razinu energije.

2. Stalan osjećaj mučenja mišića

U slučaju da doživite loše posljedice mučenja mišića koje ne možete riješiti u nekoliko dana, to bi također moglo biti problem sa štitnjačom. Ovaj organ luči hemikalije koje kontroliraju probavu, uključujući način na koji se tijelo pretvara u hranu u energiju. Manje hemikalija koje kontroliraju probavu znače i olakšanu leđnu probavu i problem s trošenjem energije, što uzrokuje mučenje mišića. Da biste se borili protiv ovog problema, možete se baviti praksom poput plivanja i ukinuti pristup hrani bogatim omega 3 nezasićenim mastima.

stitna-zlezda

3. Stalno zapostavljate

Shvaćate da biste trebali nešto postići danas, međutim ne možete se sjetiti čega? Za to možete kriviti užasan odmor, stres, starost, a pored toga i štitnjaču. Premalo minimalne hemikalije štitnjače mogu biti razlog za ometanje i bespomoćno pamćenje. Odsustvo ovih hemikalija ometa sve, čak i neurološke kapacitete.

4. Povišeni holesterol

Uprkos činjenici da srčani problemi prvo udaraju, povišeni holesterol može biti pokazatelj problema sa štitnjačom.

5. Temperament, očaj, bijeda

Iako ovo nije osnovni pokazatelj, osjećaj zglobnog razočaranja i zaprepaštenja može biti simptom hipotireoze. Dr. Srinat pojašnjava:

“Malodušnost bi mogla biti povezana s različitim manifestacijama hipotireoze kao što su iscrpljenost, nedostatak mišića, izopačenost i problemi sa koncentracijom.”

6. Suha koža

Suha koža i trnci mogu također biti nuspojava hipotireoze. Promhena u građi i prisutnosti kože se dešava zbog smanjenog toka koji nastaje zbog otežanog kapaciteta štitnjače. Smanjen protok može potaknuti stanice kože da dobiju samo četvrtinu ili petinu tipične mjere krvi kojom se opskrbljuju, što olakšava razdvajanje i strukturu bora.

7. Problemi sa želucem

Kako se sada spominje, otežana probava ometa preostale kapacitete, pa želučani okvir nije poseban slučaj. Hipotireoza može dovesti do zaustavljanja zbog umjerenih defekacija.

8. Stalno vam je hladno

U slučaju da nosite najdeblji zimski kaput čak i na 15 stepeni, to može pokazati hipotireozu. Pacijenti s ovim stanjem bore se za upravljanje vlastitim unutarnjim nivoom topline, jer ga štitnjača stvarno ograničava. Manje energije, čije raspadanje dovodi do olakšane povratne probave, podrazumijeva i manje tjelesne toplote.

Naida.B

Pozdrav, ja sma Naida i dolazim iz Sarajeva, novinarstvom se bavim vec 7 godina i moj glavni zadatak je da vas informisem o glavnim desavanjima iz svijeta i regije.