Pogledajte sa kojim napitkom mozete ubrzati metabolizam

Pogledajte sa kojim napitkom mozete ubrzati metabolizam

Pod pretpostavkom da počnete s ovim napitkom svaki dan umjesto espresa, vaše tijelo će vam biti zahvalno

Tijelo treba povremeno pročišćavati i odlagati štetne tvari koje se talože nakon nekog vremena, a ljeto je najbolja idealna prilika za to. Kako bismo pomogli našem tijelu i oslobodili jetru te je osnažili da radi jednostavnije i bolje, sjajno je povremeno detoksirati tijelo. To se najbolje postiže normalnim sokovima.

Promatrali smo formulu za napitak koji se sastoji od samo 2 fiksiranja, a može pomoći pri razrjeđivanju, uklanjanju otrova, ali dodatno animira crijevni sistem i probavu.

Potrebna pričvršćivanja:

– 2 veća komada lubenice
– Jedan limun

lubenica-1

aranžman:

Isecite lubenicu na komade koje ćete staviti u sokovnik ili blender. Dodajte iscijeđen limun i sve izmiksajte i napitak je spreman.

Ovo je način na koji elementi ovog soka utiču na organizam:

Lubenica sadrži puno L-citrulina, amino korozivne tvari koja se u bubrezima mijenja u amino korozivni l-arginin – koji čisti otrove i različite otrove iz tijela. Isto tako, lubenica je pristojan izvor kalija, koji podržava stvoreni u bubrezima i izvanredna je pomoć u čišćenju tijela, a osim toga pomaže i kod gubitka neželjene težine.

Limun osnažuje želudačni okvir i rješava problem zastoja. Jetra dodatno obožava limun. Osim toga, limun alkalizira tijelo i ponovo uspostavlja ravnotežu tjelesne pH vrijednosti.

lubenica-1

Naida.B

Pozdrav, ja sma Naida i dolazim iz Sarajeva, novinarstvom se bavim vec 7 godina i moj glavni zadatak je da vas informisem o glavnim desavanjima iz svijeta i regije.