POGLEDAJTE STA DA DODATE U PALACINKE KAKO BI BILE MEKANE

POGLEDAJTE STA DA DODATE U PALACINKE KAKO BI BILE MEKANE

Dok su vrući kolači posvuda mali, okrugli i deblji, palačinke se prave u našem prostoru – u većoj posudi i iznimno krhke.

Izvorno su iz Francuske i Belgije, gdje su izrađene tako izuzetno okrugle kao slika sunca ili novčića, ili topline, bogatstva i radosti.
Kako napraviti najukusnije vruće kolače?

Možete ih jesti s različitim namazima i fiksiranjem, ali prvo ih postavite koristeći savjete koje donosimo u nastavku.

Za slastne, nježne i sočne vruće kolače potreban je pristojan recept, tj. dodavanje nekoliko tajanstvenih fiksa u sveobuhvatni primjerni recept – brašno, jaja, šećer, miris vanilije i mlijeko. Kako bi bez greške ispao nevjerojatan, u smjesu treba dodati malo praška za pecivo.

1 šalica mlijeka

2 jaja

2 žlice biljnog ulja

2 šalice brašna

2 žlice šećera

3 žličice praška za pecivo

¼ žlice soli

Bez obzira na to, dodavanje jedne šalice mineralne vode jednoj šalici mlijeka bilo bi sjajno!

Moglo bi zvučati malo čudno, međutim što više mlijeka stavite u ekstremnije će klapni završiti, a mineralna voda će pomoći da se to spriječi i da na površini bude pernasta.

Pomiješajte sve snimljene tekućine za fiksiranje i nakon toga dodajte one od brašna. Ubrzajte ručno ili mikserom i pustite da kombinacija predstavlja neko vrijeme – ovo je još jedan štos za još ukusnijih kolačića.

Nećemo reći da ih pripremate uzornom strategijom, jer će, u svjetlu video objava po internetu i primjedbi pojedinaca, vrući kolači ispasti bolji pod pretpostavkom da se okrećete po posudi, prenosi Večernji list.

Video na YouTubeu pokazuje da se tava najprije zagrije, ali sa suprotne strane. Razdjelnici posude su stoga okrenuti prema plameniku, dok se kombinacija vrućih kolača izlijeva na donji dio posude, koji je nedavno nauljen kako se kockice ne bi lijepile.

Pokušajte to ne propustiti

robert