POGLEDAJTE STA MOZE UKAZIVATI NA PROBLEME NA LAKTU

POGLEDAJTE STA MOZE UKAZIVATI NA PROBLEME NA LAKTU

Suha koža na laktovima mnogo je puta nuspojava dijabetesa

Suha koža na laktovima može biti nuspojava isušenosti, ali i drugih zdravstvenih problema.

Prva i bitna odluka je da kožu treba hidratizirati na sličan način na svim dijelovima tijela, a njezino isušivanje potiče slaganje sloja mrtvih stanica na koži koji se zove rožnati sloj.

To je obično osobina pojedinaca koji dugo nalaze mjesto za stolom i koji rade za računalom.

S druge strane, suha koža može biti znak upozorenja za stanja poput osjetljivosti na hranu, atopijskog dermatitisa ili vazomotornog rinitisa. Slomljena koža na ovim dijelovima ruke također upozorava na nedostatak hranjivih tvari A, B i D. Opravdanje za nedostatak ovih hranjivih tvari u tijelu odmah je vidljivo na koži, a u slučaju da imate ovaj problem, ovi hranjive tvari se ne zadržavaju kako se očekuje u okviru vašeg želuca.

Suha koža na laktovima može pokazati prisutnost psorijaze, ali i dijabetesa. Psorijaza se najčešće javlja na koljenima i laktovima kao crvene mrlje prekrivene ljuskama. S druge strane, suha koža na laktovima također može biti pokazatelj dijabetesa na temelju toga da su bakterijske i parazitske kontaminacije na koži nuspojava ove bolesti.

Dermatologinja Irina Skorogudaeva poručuje da je idealno posjetiti specijaliste pod pretpostavkom da na tom komadu kože osjećate solidnu suhoću laktova, nepodnošljive trnce i iznimne neugodnosti.

Prva i najvažnija stvar je savjetovati se sa svojim dermatologom prije nanošenja bilo kakve kreme, s obrazloženjem da su takve okolnosti u osnovi uzrokovane kožnim bolestima. Pod pretpostavkom da je problem dublji, stručnjak će vam aludirati na drugog stručnjaka, endokrinologa ili gastroenterologa.

U svakom slučaju, pod pretpostavkom da se radi o nježnom stanju suhe kože na laktovima, ono što možete učiniti, a stručnjak savjetuje, je oguliti taj komadić tijela nekoliko dana i rutinski ga hidratizirati kremama, hidratantnim kremama i uljima. .

Naida.B

Pozdrav, ja sma Naida i dolazim iz Sarajeva, novinarstvom se bavim vec 7 godina i moj glavni zadatak je da vas informisem o glavnim desavanjima iz svijeta i regije.