U Francuskoj će biti zabranjeno grijanje vanjskih terasa barova

U Francuskoj će biti zabranjeno grijanje vanjskih terasa barova

U Francuskoj će biti zabranjeno grijanje vanjskih terasa barova

Terase su ogromni potrošači energije
Francuska vlada najavila je da će zabraniti zagrevanje spoljnih terasa barova i restorana u okviru mera za smanjenje zagađenja planete.

Kako je za francusku novinsku agenciju kazala nova ministrica okoliša Barbara Pompili, vlasnici barova više neće smjeti grijati terase i druge vanjske prostore. „Ne možemo da zagrijavamo terase usred zime kada je nula stepeni Celzijusa, samo da nam je toplo kada pijemo kafu“, objasnila je.

Prema njenim riječima, mjera će smanjiti nepotrebnu potrošnju energije i tako pomoći u zaustavljanju zagađenja okoline. Zabrana je dio 150 novih mjera koje je uvela Francuska, uključujući strože zakonodavstvo o izolaciji stambenih zgrada i zabranu sagorijevanja uglja i lož-ulja.

Ugostitelji, trgovine, restorani i drugi slični objekti morat će imati sve prostorije koje grijaju tako zatvorene. Ovo se odnosi i na šankove bez vanjskih prostora, gdje će se morati osigurati da su vrata što više zatvorena. Mjera još neće biti na snazi ​​ove zime za ublažavanje pritiska na francuske ugostitelje pogođene pandemijom koronavirusa19.

 

robert

Leave a Reply