POGLEDAJTE KOJI JE TO NAJMOCNIJI PRIRODNI INSEKTICID

POGLEDAJTE KOJI JE TO NAJMOCNIJI PRIRODNI INSEKTICID

Uz to ćete dobiti znatno više organskih proizvoda!

Obavezno postavite baršun pod pretpostavkom da razvijate povrće u svom rasadniku, bez obzira na to nalazi li se u maloj regiji.

Listovi su mu mirisni i tamnozelene boje. Tamo gdje je zasađena, ova biljka izuzetno uspješno odbija iritacije u vrtu i djeluje kao karakterističan otrov za kukce.

Zanemarite svoje biljke

Ovaj cvijet je fantastičan partner u borbi protiv biljnih ušiju i raznih smetnji koje uništavaju berbe rajčice, paprike i različite prinose.

Kad to osjete, dolaze oprašivači

Privlači oprašivače, pa je od vitalnog značaja u svakom rasadniku, posebno u rasadnicima.

Ovo divno cvjetanje također privlači bubamare koje jedu biljne lisne uši i na taj način čuvaju snagu sadnica. Oni će otjerati bijelu kupusnu muhu pa ih posadite oko kupusa, cvjetače i brokule.

Nadalje, kad nikne, baršun vam može biti od pomoći – baršunasti listovi i cvjetovi mogu djelovati kao prirodni gnoj za biljke!

Postoje razne vrste baršuna koje se razlikuju po razini, izgledu i nijansi cvjetova. Pretjerane glavice cvjetova treba izvaditi kako bi unaprijedili cvatnju i produžili sezonu cvatnje.

Bez obzira na ljupko obogaćivanje rasadnika, baršun je veličanstvena biljka prijatelj na gredicama ili između rajčica i krumpira.

Naida.B

Pozdrav, ja sma Naida i dolazim iz Sarajeva, novinarstvom se bavim vec 7 godina i moj glavni zadatak je da vas informisem o glavnim desavanjima iz svijeta i regije.