POGLEDAJTE NA STA DA OBRATITE PAZNJU AKO IMATE VISOK PRITISAK

POGLEDAJTE NA STA DA OBRATITE PAZNJU AKO IMATE VISOK PRITISAK

Nuspojave hipertenzije, bez obzira na probleme mirovanja, su migrena, veličina prema stražnjem dijelu glave, izmaglica pred očima, omamljenost, zanemarivanje, odbojnost prema bučnim zvukovima, sadašnji trenutak i prolazne muke srca, mrtvilo u palcu i malom prstu lijeva ruka, crvene oči, suha usta i nos, čvrsti vratni mišići i mučenje mišića, osjećaj topline u tijelu, a nakon nestanka – lagana jeza.

U slučaju da gornja napetost skoči na 140, a tipično je bila, recimo, 130/70, to bi se trenutno trebalo promatrati kao pokazatelj početka hipertenzije, piše Econet.

Tlak, koji je popeo na 140, može se pretvoriti u standard, a povremeni skokovi mogu doseći, recimo, 180.

Otegnuta hipertenzivna hitna stanja često završavaju moždanim udarom ili koronarnom epizodom.

Kod osoba sklonih pritisku, intermitentna hipertenzivna hitna stanja mogu potaknuti brzo poboljšanje bolesti i, iznenađujuće, naglo proći.

Pretpostavka u liječenju hipertenzije je prilagodba onostrane i mentalne strane bića: važno je prekriti svoje osjećaje, spriječiti ih da “podivljaju”, erupcije bijesa, čežnje, demoralizacije, svakodnevne ogorčenosti. Da biste pobijedili hipertenziju, morate pobijediti sebe.

Najučinkovitija metoda za vraćanje cirkulacijskog naprezanja na tipično

Izbrišite obilje slatke, ljute, oštre, oštre i slatke hrane iz svoje rutine prehrane.

Vi zapravo morate jesti češnjak barem nekoliko puta dnevno. Ovu porciju ne treba nadmašiti, a češnjak treba jesti s različitim izvorima hrane.

Kontrola je od vitalnog značaja usporediva s oštrom, ali dodatno oštra.

Što mogu, a što ne smiju jesti osobe s hipertenzijom

Pod pretpostavkom da imate dodatno pojačan puls, trebali biste se odreći pečenih vrsta hrane, zamjenjujući ih izvorima kuhane i kuhane na pari.

Što se tiče izvora masne hrane – jednostavno budite briljantni: 50 grama dnevno je prijelomna točka. Umjesto soli, možete koristiti sojin umak koji daje opor okus. Oceanska sol je daleko bolja od natrijevog klorida. Pojedinci koji pate od hipertenzije mogu prihvatiti dva integralna tibetanska recepta.

Naida.B

Pozdrav, ja sma Naida i dolazim iz Sarajeva, novinarstvom se bavim vec 7 godina i moj glavni zadatak je da vas informisem o glavnim desavanjima iz svijeta i regije.