Pogledajte koji preparat resava nesanicu

Pogledajte koji preparat resava nesanicu

Jeste li imali barem neku ideju da noćno nošenje ili ogrtači mogu uzrokovati poremećaj spavanja? Ovo je put!

Da li osjećate poteškoće s odmaranjem, često se budite ili osjećate loše posljedice nedostatka sna? Stalno slušamo od stručnjaka o tome kako stvari koje unosimo u tijelo, na primjer, hrana ili dodaci, utiču na odmor. U svakom slučaju, možda niste shvatili da ono što stavljamo na tijelo može rušiti prirodu odmora!

Noćna odjeća i ogrtači su glavna komponenta načina na koji se odmaramo, a pod pretpostavkom da su napravljeni od nekog neprihvatljivog materijala, mogu uzrokovati nedostatak sna ili buđenje tokom večeri.

Dr Nishi Bopal, majstor odmora, kaže da postoje materijali koji umanjuju izglede za dobar odmor, a sve kao rezultat onoga što oni znače za nivo unutrašnje toplote.

“Obični materijali će odgovarati velikom broju ljudi. Pamuk, tkanina i flis smanjuju znojenje i opuštaju kožu. To nam omogućava da se ohladimo kada je vruće tokom večeri, a ne da se probudimo u svjetlu vrućine”, rekla je.

U trenutku kada planiramo odmor, tijelo će sniziti temperaturu za par stepeni, pa je značajno da se ne “kuva” tokom noći jer će se ravnoteža poremetiti. Materijali koji zagrevaju nešto preko vrha, ili komadići odjeće za spavanje koji popravljaju, uzrokovat će znojenje i ugroziti prirodu odmora.

Dakle, ni na koji način, oblik ili oblik ne miruje u noćnom ogrtaču ili ogrtaču od proizvedenih materijala. Štaviše, pod pretpostavkom da su vam stopala kratkotrajno hladna, čarape koje nosite mogu imati kontra-uticaj nakon nekoliko dugih odmora.

“Za neke, pojedince, tople čarape vam omogućavaju da brže klimnete glavom, posebno pod pretpostavkom da se odmarate u sobi s nekim ko se sve redovnije navija i hladi. Zatim, u tom trenutku, pokušajte jednostavno navući čarape do većeg dijela Ovo će vam zagrijati stopala, a u slučaju da vam je još vruće, u par delikatnih razvoja stopala ćete ih skinuti i nastaviti mirno da drijemate – rekla je.

Naida.B

Pozdrav, ja sma Naida i dolazim iz Sarajeva, novinarstvom se bavim vec 7 godina i moj glavni zadatak je da vas informisem o glavnim desavanjima iz svijeta i regije.