Najljepše hrvatske plaže za obitelji s malom djecom 

Najljepše hrvatske plaže za obitelji s malom djecom 

Najljepše hrvatske plaže za obitelji s malom djecom

Vjerojatno nema nikoga od nas koji ne bi proveo barem neko vruće ljeto na hrvatskoj obali, što je zapravo bilo dio našeg djetinjstva. Hrvatska je odličan izbor za obiteljski odmor s malom djecom, jer nudi vjerojatno sve – prekrasne plaže, hladovinu visokih borova, tihe ili živahne uvale, igralište u parku, svu infrastrukturu koja je obitelji potrebna za odmor. A budući da nikada nije prerano planirati svoj sljedeći obiteljski odmor, za vas smo odabrali neke od najljepših hrvatskih plaža na kojima ćete provesti prekrasan i bezbrižan odmor. Kako su ukusi različiti i djeca su još uvijek vrlo mala, preporučena mjesta podijelili smo u istarski i dalmatinski dio. Prvi su prijedlozi stoga namijenjeni onima koji ne žele ići predaleko ili. najduže do hrvatske Istre, a ostali prijedlozi onima kojima malo duža vožnja i više logistike ne predstavljaju velike probleme.

 Sol Polinezija, Katoro kod Umaga 

Umag je dobar izbor za sve koji svoj godišnji odmor žele provesti što bliže kući, jer je grad udaljen samo granicu od granice. Plaža koja se nalazi u selu Katoro nudi sve pogodnosti koje aktivna porodica želi. U blizini plaže nalaze se i dva vanjska bazena i veliki travnati prostori na kojima možete igrati nogomet, badminton, frizbi i slične porodične sportske igre. Plaža je dijelom betonska, dijelom stjenovita, a borovi nude dovoljno hlada za bezbrižan odmor. More je plitko, što je idealno za malu djecu. Takođe je igralište za decu iznad plaže.

Lanterna Rabac

Prekrasna šljunčana plaža ima lagan prolaz do mora, tako da je pogodna i za obitelji s malom djecom. Smješten je pored turističkog mjesta, a do njega možete doći prolazeći slikovitim šumom koji će vas zaštititi od sunca. Na plaži se mogu unajmiti ležaljke i suncobrani, kao i različita sportska oprema. Zbog urednosti i čistoće mora, Lanterna je nagrađena plavom zastavom što je znak kvalitetne vode.

Havajska plaža, poluotok Verudela,

Pula Prekrasna Pula dobar je izbor i van ljeta. Ali ako se nagnete prema toplijim danima i tražite savršenu lokaciju za obiteljski odmor, sigurno nećete propustiti ako se uputite u Verudelu, koja je udaljena samo 10 minuta vožnje od strogog centra Pule. Plaža je u ovom dijelu šljunčana s lijepim prijelazom u plitko more, gdje se mogu splaviti čak i najmlađi. Međutim, ako tražite adrenalinske izazove i djeca su već malo starija, u neposrednoj blizini imate visoke litice, s kojih možete skočiti u more.

Girandella, Rabac

Plaža Girandella u turističkom mjestu Rabac također je zaradila plavu zastavu zbog urednosti i čistoće mora. Ako se odlučite provesti svoj odmor u ovom području, zadivit će vas šljunčana plaža s određenim kamenom i popločanim dijelovima. Također možete unajmiti ležaljke, pedaline i druge rekvizite kako biste skratili duge ljetne dane. Za večernja putovanja i šetnje pogodna je dugačka i uređena šetnica uz koju ćete lako trčati s invalidskim kolicima.

Bivio, Reka

Samo nekoliko metara od naše južne granice nalazi se kvart Bivio, koji leži uz cestu između Rijeke i Opatije. To je mala i stjenovita plaža, ali vrlo je tiha, sigurna i pogodna za obitelji s malom djecom. Na plaži ćete ljeti naći i igrališta za mališane, a možete se osvježiti u obližnjem kafiću, u kojem se prodaju odlični voćni napici i sladoled. Preporučujemo ga svima koji više vole privatnost nego masovni turizam.

DALMACIJA –Makarska, Baška Voda

Baška Voda je malo mjesto smješteno u neposrednoj blizini Makarske, odmah u podnožju slikovitih brda Biokovo. U ovom dijelu imate puno plaža na kojima možete u miru uživati ​​u doručku ili kavi, dok se djeca igraju na plaži – bez brige, možete imati sve pod kontrolom iz obližnjih barova. Osim toga, možete birati između mirnijih i manje prenapučenih plaža na kojima se ne događa i uobičajene užurbanosti. Većina plaža je pješčana ili šljunčana i vrlo čista. U blizini Baške Vode nalazi se grad Brela koji se može pohvaliti plažom Punta rata, koja se smatra jednom od najljepših plaža za djecu u Hrvatskoj.

Jagodna, Hvar Otok

Hvar često nepravedno zanemaruje obitelji, jer je poznatiji po beskrajnim zabavama za mlade. Ali plaža Jagodna u istoimenom zaljevu nešto je posebno. Voda je kristalno čista, tlo je šljunčano, a ima i dovoljno hlada i mira za miran porodični odmor. Osim Jagodne, i druge plaže na Hvaru također su obiteljske.

Slano, Dubrovnik

Grad Slano leži 35 kilometara prije Dubrovnika i smatra se vrlo popularnim među obiteljima s malom djecom. Uvala u kojoj možete naći svoje mjesto pod suncem ili u hladu dugačka je 2 kilometra, a impresionirat će vas pješčana i šljunčana plaža i plitko more, što je idealno za malu djecu. Ako želite začiniti stvari jedan dan ili večer, možete se voziti do Dubrovnika.

Srima, Vodice 

U neposrednoj blizini popularnih Vodica nalazi se mirno selo Srima, koje je odličan izbor za obitelji sa malom djecom. Ova šljunčana plaža zaslužila je i plavu zastavu zbog urednosti, sigurnosti, lakoće pristupačnosti i bogate ponude. Takođe su na raspolaganju korak kafića, restorana i dečijih igrališta. Ako želite putovanje, Šibenik je udaljen samo 15 minuta vožnje.

Bratinja Luka, Korčula

Za one koji vole više akcije i logističke podvige vam ne smeta, možete otići na Korčulu, prelijepi dalmatinski otok, koji je pravi raj za obiteljski odmor. Sigurno će vam se svidjeti Bratinja Luka – mala pješčana plaža na južnom dijelu ostrva gdje se možete odvojiti od svijeta i uživati ​​sa svojom porodicom. Budući da je udaljen od puta, nema buke koja djeci osigurava potpuno opuštanje i sigurnu igru.

robert

Leave a Reply