NIKAD BRZA PRIPREMA SOKA OD ZOVE PO STARINSKOM RECEPTU

NIKAD BRZA PRIPREMA SOKA OD ZOVE PO STARINSKOM RECEPTU

Predstavljamo vam recept koji ćete bez sumnje morati dobiti na papiru

Poziv je u punom cvatu i sasvim je sigurno vrijeme da se ovaj nevjerojatan miris i miris postavi za sljedećih nekoliko mjeseci. Izdvojili smo vrhunski domaći recept za sirup koji će svi cijeniti.

Cvjetovi zovine beru se tijekom blistave klime i upravo oni potpuno niknu sa žutim slatkim prahom. Budite oprezni gdje ga berete, kontaminirana mjesta i rovovi nikako nisu, oblikujte ili čine pristojan izbor, dajte sve od sebe i pronađite nezagađeni grm ove mirisne i regenerativne izvrsnosti.

Ovo je radnja za otprilike 4 l sirupa, da biste prilično promijenili ljestvicu prema vašim zahtjevima. To znači da ćete za 10 cvjetova potrošiti litru vode, kilogram šećera i jedan limun, odnosno za 100 cvjetova trebat će vam 10 litara vode, 10 kilograma šećera i 10 limuna, idealno neprskanih.

Također će vam trebati veći pretinci, kao i besprijekorno uređene staklene boce s poklopcima kapaciteta. Što se tiče “lagane” varijacije s manje šećera, shvatite da je šećer karakterističan aditiv i da smanjenjem njegove veličine za slaganje riskirate kasniji gubitak sirupa.

Elementi za zvani sirup:

30 cvjetova zove
3 litre vode
4 dag ekstrakta citrusa
3 limuna 3 kg šećera.

Planiranje:

1. Upijajte vodu zvanog cvjetova s ​​ekstraktom citrusa i narežite limune trakom. Dobro izmiješajte i stavite na hladno i bez sjaja 24 sata.

2. Sljedeći dan tekućinu procijedite, zatim dodajte šećer i dobro izmiješajte. Prijeđite na dodatna 24 sata uz povremeno miješanje.

3. Nakon 48 sati sirup je spreman za točenje i odlaganje u staklene boce. Na taj način možete ga čuvati čak godinu dana na hladnom i tamnom mjestu.

Naida.B

Pozdrav, ja sma Naida i dolazim iz Sarajeva, novinarstvom se bavim vec 7 godina i moj glavni zadatak je da vas informisem o glavnim desavanjima iz svijeta i regije.