Top 5 bisera Evrope

Top 5 bisera Evrope

Top 5 bisera Evrope

Pet bisera čeka na našu posjetu. No, pitanje je hoćemo li ih moći posjetiti ove godine.

S obzirom na to da je stanje u zemljama koje su popularne turističke destinacije zabrinjavajuće, budući da se ponovo javljaju nove koronavirusne infekcije, vjerovatno je da ćemo na fotografijama vidjeti samo europske turističke bisere. Više o svakodnevnim događajima o temi novog koronavirusa možete pročitati na web stranici 24ur.com, a pogledajmo i prvih pet lokacija koje su uzbudljive. Ako ih ne možemo posjetiti ove godine, možda ćemo imati više sreće sljedeće godine.

  1. Madeira, Portugal

Prekrasno ostrvo na kojem je glavni izvor prihoda turizam. Svako može otkriti sebi prikladno mjesto jer nudi i zabavu i mir.

 

  1. Kapri, Italija

Ostrvo na kojem su odlazili brojne slavne i bogate, uključujući Sophia Loren i članove porodice Kennedy. No, otok je pogodan i za one koji nemaju tako dubok džep. More je prekrasno, kao i raskošna priroda otoka.

  1. Krf, Grčka

Ostrvo Krf popularno je kod turista iz svih krajeva svijeta. Osim prekrasne prirode i mora, turisti će uživati ​​i u izvrsnoj domaćoj hrani koja će osigurati izvrsnu dobrobit.

  1. Kotor, Crna Gora

Mnogi su već posjetili Kotor, koji je posljednjih godina dobio val pohvala i entuzijazma. Još nije poznato kakva će biti turistička sezona ove godine, ali prvi izvještaji pokazuju da će Crna Gora ove godine pretrpjeti velike gubitke od turističkog novca.

  1. Rovinj, Hrvatska

Rovinj slovi za najljepši grad Istre u kojem će uživati ​​ljubitelji povijesti, hrane i pića. Ovih se dana, međutim, postavilo pitanje je li uopće moguće provesti odmor u Hrvatskoj. Preporučujemo da redovno pratite vesti o situaciji u susednoj zemlji.

 

robert

Leave a Reply